T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / MARMARA - Recep Ahmet Mercan Ortaokulu

Recep Ahmet Mercan Ortaokulu

Telefon
0266 8855030
Belgegeçer
02668855030
WEB
https://recepahmetmercanoo.meb.k12.tr
Adres
OKULLAR MAH. HÜKÜMET CAD. NO: 21 MARMARA / BALIKESİR
Vizyon
Sürekli kendini yenileyen, inceleyen, araştıran, okuyan nesillerin yetiştiği;Tüm öğrencilerin akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve geleceğe hazırlandığı;Yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin işbirliği ile bu bölgenin en iyi ortaokulu olmaktır.
Misyon
Düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş; bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; millî kültür ile insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş; iletişime ve paylaşıma açık, sanat duyarlılığı ve becerisi gelişmiş; öz güveni, öz saygısı, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek; gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkân sağlamaktır.
Başarılar
Okulumuz Anadolu liselerine, Anadolu Öğretmen liselerine, üniversitelerin çeşitli meslek yüksek okulu ve fakültelerine nitelikli öğrenciler kazandırmaktadır.
Öğretmen :7
Öğrenci :71
Derslik :11
Kütüphane Kitap Sayısı :350
Öğretim Şekli :Okulumuzda tam gün öğretim yapılmaktadır.
Saatler
08.40 - 11.50 (Sabah) 12.50 - 15.10 (Öğleden sonra)
Isınma
Okulumuz kaloriferle ısınmaktadır.
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Gestaş arabalı feribotla Erdek´ten Marmara Adası´na kış tarifesiyle günde 2 sefer(11.00 - 19. 00) yapılmaktadır.Marmara Adası´ndan Erdek´e de saat 06.45 ve 16.00 saatlerinde sefer yapılmaktadır. Yaz mevsiminde ise 4 sefer yapılmaktadır.Yaz aylarında Tekirdağ´a büyük motorlarla ve İstanbul´a İDO ile her gün deniz seferleri düzenlenmektedir.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Marmara Adası 110 kilometrekarelik yüzölçümüne sahip Balıkesir iline bağlı Türkiye´nin ikinci büyük adasıdır. Marmara denizi´nin güney kısmında yer almaktadır. Gündoğdu, Asmalı ve Topağaç olmak üzere 3 köyü vardır. Çınarlı Mahallesi ve Saraylar Beldesi de ada üzerinde merkeze bağlı olarak yer almaktadır. Balıkçılık, mermer, zeytincilik ve turizm başlıca geçim kaynaklarıdır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz ilçe merkezinde bulunmaktadır.10 Şubat 2022 tarihinde Recep Ahmet Mercan İlk ve Ortaokulu olarak yeni binasında eğitim -öğretime başlamıştır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır